Läs och förstå!!

Vi ska vara en av de farligasten hundarna, Jag är en Amstaff/Rottis . Och vi finns på jorden av en anleding: för att ni skapade mig! och ju farligare ni gör mig desto fler av vår ras hamnar i fel händer. I händer som lär oss fel saker. Vi vet inte någon om kamp fören vi lär oss! Vi är av rasen terrier - det betyder att vi har en vilja som är starkare och större än vissa andra raser. Men det gör oss inte till onda hundar. Rädslan för oss är det som gör oss onda. Rädslan att vi är faliga är de som gör oss faliga.

Vi finns här för att ni skapade oss och för att ni ville ha oss här. Men när ni börjar tappa kontrollen över de ni skapat, föraktar ni oss och tänker inte på konsekvenserna av det föraktet.Vi är kanske utmärkta för kamp då vi har en smidig kropp, bra storlek, relativt stort gap, tjock hud och kort hår. Men även om vi vore den ultimata kamphunden är det på oss det gör ont. Det är vi som får ta alla smällarna och få alla sår och bett. Det är vi som får sitta i burar, få dåligt med mat, inte få besöka veterinären när vi har ont och ofta lämnas i skogen för att dö. Vi var inte födda till det där och vi har tur. Vi har som sluppit kamphundens hemska värld. En kamphund är ingen ras, en kamphund är en hund som har hamnat i fel händer och blivit tränade till något som den tror är rätt, för att ni lär dom det. Alla hundar kan bli kamphundar det handlar bara om träning. Hur kan vi veta vad som är rätt och vad som är fel? Vi är hundar!



Vi är människans bästa vän. Och ändå sviker vi våran blinda tillit och våran villkorslösa kärlek. Ni gör oss till något som vi inte är, bara för att ni kan. Bara för att ni har makten att göra det - makten att slå oss, ta bort oss, sätter på oss el-halsband, halsband med piggar inåt, munkord.... ja, säg allt ni människor har kommit på för oss hundar, bara för att kunna hålla kvar just den makten. Vi är inte födda till kamp! Vi blir bara det ni valde att göra oss till! Och ju farligare ni gör oss, desto mer makt ger ni åt fel händer! Låt oss nu ta en tyst minut för alla kamphundar som används eller har används i kamp. Och för alla djur som far illa på grund av er människor!!

image175

image177

image179
Älskar denna hund så fruktansvärt mycket.. när det gäller pigge och nippies är jag inte det minsta rädd.

Hoppas på lite kommentarer till detta inlägg.

Kommentarer
Postat av: Maria

Nippies e minsann en av de snällaste hundarna som finns,man kan inte dra alla dessa över en gräns.Hundar blir som ägaren formar dom till!!!!

2007-08-23 @ 21:53:33
Postat av: Malin

Världens goaste hund först och främst. Sen var de bra skrivit. Helt rätt. Detta skulle varit i tidningen för de är så många som säger helt fel saker. De är inte hundens fel utan personen ifråga som gör detta med sin hund. Vilket många har svårt för att tro.

2007-08-23 @ 22:10:02
URL: http://trissemalin.zoomin.se
Postat av: madde

så fin din vovvwe är pigge

2007-08-24 @ 08:58:14
Postat av: Madde P

Jätte bra skrivet tjejen =0) Är själv sååå JÄVLA trött på folk som komenterar vårat val av hund *grr* Hur man kan ha sådana hundar när man har barn osv Vad e det folk inte fattar !?!? När man kommer med barnvagn och en cyklande 7 åring Så kan folk ändå gå över på andra sidan gatan För våra hundar e jue farliga Hmm.. eller hur !!
Kram på er

2007-08-24 @ 09:40:24
Postat av: Madelene

våran granne har en sån hund som vakthund, man är livrädd för den när man går förbi för den anfaller om man kommer för nära en :/ men eran hund ser snäll ut =)

2007-08-24 @ 17:10:44
Postat av: Christina69

Jag håller med dig. En hund är inte farligare än vad man gör den till. Vi har 2 hundar, hur snälla som helst.
Sen har jag träffat människor som är hundrädda men har egen hund. Dom är livrädda när våra hundar skäller, men hur ska dom annars kommunicera med varandra, dom är ju inte människor. Vissa människor ska inte ha hundar, men jag är glad åt alla hundar. Oavsett ras.
DOgs rules!!! ;-P
CHristina

2007-08-26 @ 21:25:35
URL: http://christina69.bloggspace.se
Postat av: sara

Detta du skrivit håller jag absolut me dig om till 100 % Hade själv en Amstaff/Pitbull hane som världens goaste o det roligaste e att jag har precis en lika dan bild på honom som den närbilden som e i ditt inlägg..=) Så fruktansvärt söt..=) Ha de bra,,/ Sara

2007-08-27 @ 11:52:08
URL: http://www.saraj85.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0