Sösdala

Skall vi till snart skall passa Fabian när Malin skall iväg hon har ju haft Maja i natt och snart skall jag få få kela med min underbara bebis ige..längtar massor har saknat henne som tusan jue..
Var i Bromölla igår och jisses vad skoj det var och det känns idag må jag säga.. men man har ju bara sig själv och skylla..ingen som tvingade mig direkt..

Nej idag blir det ett kort inlägg i bloggen om jag skall hinna bli färdig innan vi skall åka..

Säger hej så länge...

Ännu en dag utomhus..

Ja det har det blivit idag med..man kan ju bara inte sitta inne en dag som denna.. Så efter 12 begav vi ss ut jag nippies och maja...

Här ligger maja i vagnen när vi satt oss för att vila. Hon nannade nästan hela vägen ute idag..
Och imorron kommer hennes pappa hem..tror hon längtar han gör det iaf massor.. :)
Och jag är trött idag med fast sönt trött.. och sorig e jag fast det börjar gå över pyttelite..får hoppas det känns bättre på fredag då det e party i Bromölla..
ser framemot det så himla mycket har inte träffats sen SRF.

Även nippies tyckte det var skönt att vara ute på lång promenad idag
  

dessa bilder fik jag till igår ute på fältet med självutlösaren..tänk vad jag kan få till det..bra att ha vagn med sig och ställa den på..hihi

Fick mitt brev idag som jag kämpat för i snart 3 år.. så ni som kämpar ge inte upp det kommer säkert gå vägen för det ni vill ha!
Och jag vet ju 4 st som kommer hör av sig som bara den nu om det kommer att komma ut så därför kommer ag ikke att berätta något.. så ni får allt vara nyfikna!

Skall snart ut med nippies på kisses rundan..

Maja nannar ju nu..

efter att tagit ett avslappnade skum bad..


Godnatt säger jag
skrives imorron om jag hinner..

jisses

I över 3 timmar vi ute och gick idag hur skönt som helst var borta på fältet sen gick vi vägen mot högskolan sen satte vi färden av hemmåt.. hur fint och skönt som helat var det känner sig redigt mör i benen nu fick tilloch med nippies trött och det säger inte lite det.. hon brydde sig inte ens andra hundar som hon annars kan reagera lite på..

och maja var vaken nästan hela tiden trots det vr tide för henne att sova middag men hon nannade väl en timme ungefär i etapper.. men nu nannar hon gott på soffan iaf.. det var så skoj att se henne vaken innan när vi var ue för hon är verkligen så med och såå fruktansvärt nyfiken av sig så det finns inte! Men hon e som sin mamma hur nyfiken som helst.. längtar tills hon börja prata så ajg får svara ¨på alla nyfikna frågor hon kommer med..*längtar massor* men så fort som tien går nu så kommer det nog inte dröja länge innan hon e uppe och går på sina kyllingaben och snackar för fullt..
skall lära henne att jaga faffars gumpalalla ist för att ha jagar henne...*hihii*

Idag skulle vi ju till föräldrar gruppen men vi missade den :( tråkigt nog men men inte så mycket att göra åt..
efter jag hade fyllt majas välling säck i morse skulle vi bara vila en stund så vi skulle slippa stressa.. men jo visst 10 vaknade vi och då var det 30 min tills den skulle börja så det var inte lönt att bege sig in och kommer mycket försent efter som maja hade varit tvungen att äta innan och klä på sig och nipies skulle bli rastad och ajg skulle klä mig och bli färdig så vi får ta det nästa gång ist. Skall ringa till bm i morgon..
Maja e som en sömn pilla när am har henne liggandes på bröstt så som jag brukar ha henne..
Men men sånt som händer..

Nej nu har jag ätit och fyllt ut min mada säck nu skall jag lägga mig på soffan med mina två töser och inte göra allt för mycket..
Skall pysa mig en flaska vatten och bara njuta över at det ärså gott med kolsyrat kallt vatten..

Hajsvajs..
212912-23
jag kelar med min pappa..

Bockeboda

Japps där var vi och gick idag hur skönt som helst hade kaffe med oss som vi avslutade runda med.. blåste lite där men var gutt väder ute ändå solen lyste och vår känslorna spritte i kroppen..  Nippies rullande runt som aldrig förr såg på henne att hon kände VÅR i sin tjocka hund kropp:)..
Nu längtar jag ännu mera tills hon springer runt på sina kyllingaben..

När vi kom hem bytade vi till sommardäck.. så nu kommer inte bilen att döna lika möed längre..
och maja var natruligvis med och tittade på tills hungern blev för mycket och vi fick gå upp och äta. Sen låg vi en stund i soffan och tittade på disneydags, sen kom pappa martin upp och bytade av så jag kunde laga lite mad.. ostfyllda biff med philadepiha ost eller hur det nus tavas och gräddstekta päror med gul sås..(kan fortafarande inte stava till den såsens namn..men ni förstår nog vad jag menar..)
Sen mumsade vi i oss massa mat fast den mättade rätt fort var ju inte så snålt med fitt i den...men det är gutt med massa onyttigt.

Och imorgon skall vi till Malmö och gå på kalas skall fira Majas kusin Julia som fyllde 5 år i torsdags.. skall bli skoj att åka ner faktiskt.
Vad skall man mera skriva om idag.. känns som om man sagt det som hänt idag..

Har inte kommit så långt med mina kuvärt 14 st har ajg fått ut av 180 st. Så drygt att tycka in et och ett sen är det vartannant det blir tryck på. Martin sa han skulle hjälpa mig men det ser vi ju hur det blev med det.. och imorgon blir det ju inte så mycket gjort sen åker ahn på måndag morron sen blir det inte gjort. Och det skal vara färdigt tills på torsdag..
KOmmer dock inte att hinna med det känns det som eftersom ajg är rädd för att göra fel och ta sönder hela skrivaren.. och då blir det inga glada miner här inte.
så jag får nog allt sätta han i kvälls arbete ändå imorron kväll när vi kommer hem..

Hmmm ja nu har jag fyllt ut min blogg lite..
Skall nu gå in och läsa fröken Mathildas blogg som bytat sida..trodde hoon hade försvunnit helt men så var inte fallet..

Kram på er alla..


Första vaccinationen!

Ja det va vad Maja fick idag.. tur farmor var med hade ikke klarat det själv kan jag ju säga. Så jag var bara med och vägde och mätte henne..
58 cm lång och 4830 gr.. så hon blir större fast än att det inte syns på henne.. hon är tunn som ett hyvelflis nästan.. fniss..
Sen när sprytan var gedd och Maja lugnat ner sig så åkte vi med farmor och köpte skor sen in i barnaffären som ligger där ute med där jag hittade den dära binkande/spelande mobilen jag letat efter..sen fick hon skallra med och en ny badolja som skall vara bra för kvällen och sömnen..


och martin kom hem tidigare än väntat och det är ju skoj faktiskt saknat honom en hel del..blir ingen reda med mat eller sömn när han inte är hemma..
När vi kom upp så tog martin hand om Maja så jag kunde sätta mig med adresserna till t-rocken och gå igenom dom och renskriva dom så man har allt samlat och det var inte det lättaste har suttit länge nu och inte äns halvvägs inu..
*suck...* och mötet börjar 19.. och ajg får bege mig 18.. så jag får nog gå och sätta mig nu igen med det innan ajg fastnar helt här..

tack farmor för du var med idag!sitter fint

Idag e vi trötta

Idag skulle vi egentligen till ÖB, men blidde inget hade massa att göra med papper jag fick på mötet igår. SEn mådde inte min twin så bra heller. Så det gjorde inte så mycket.
Så idag har vi inte varit ute inu. Men skall snart måste till affären köpa frimärke och posta ett brev..
Maja och jag vi låg på soffan innan och kollade på sjunde himlen och somnade o jisses vad skönt det var och så underbart att vakna med  världens godaste bebis brevid sig..
nu nannar hon vidare i sin säng.
Och jag sitter här, skall ren skriva sista lappen. Tar det värsta papperna sen när hon lagt sig för natten eller i morgon eller imorgon när hon vilar middag känns som om ajg behöver lite sömn i natt för att orka mötet i morron  kväll som nog kommer bli rätt lång dragit..känns det som.

orkar inte lägga upp någon bild e idag hela huvudet snurrar av allt inför mötet och allt från mötet igår massa att hålla reda på där!

nEJ NU SKAll jag gå och köra huvudet i frysen och se om man kan finna något att fylla "bugen " med.


ekohallen

var vi ju på idag jag maria och hennes dotter emma.. jisses vad trevligt det var vi pratade i mun på varann hela tiden. har ju inte setts på ett tag bara msn:at.
trodde det skulle vara as mycket folk men var inte sååå farligt som vi trodde.. men fick köpt en hel del iaf.. men var svår packat på vagnen men van som e att packa så gick det hur bra som helst jag fick med mig allt hem..
när vi hade handlat och betalat så skulle vi äta.. var super sugen på korvstroganoff.. men fy faen vad äckligt det var.. aldrig sett så mycket lök och konstigt grejs i en sån innan. och det var från barnmenyn..?! *stackars barn säger jag*

Lite av vad jag köpte..
korgar till Maja 3st.
tvättkorg till maja (då hennes grejor lätt försvinner...)
4 tavlor till henne (ior.puh,nasse,tiger)
2 nya haklappar
3  nya nappar
1 ny nappflaska
1 sätt borste o kam (hon har ju såååå möed hår tösabiden så)
1 sån grej man häller vällingpulver i så man inte spiller över hela vasken(vikket jag ALLTID gör)
1 mygg nät till vagnen
1 par jeans byxor 3 bodys 2 med monster på och en fin body
1 par strumpor
1 super fin tshirt
 2 st underlägg till nippies
1 tshirt till skrutte
1 keps till skrutte
tvål
klämmor
tandsaker
samarin
påskägg
1 ägg delare

Ja sen kan jag baskemaj inte komma på mera..men var inte dyrt. Men å andra sidan så drabbar det ingen fattig heller...
Nej nu skall jag fixa med hemmet innan barnvakten kommer sen skall ajg på möte..

Halv 8

och lilla tösen sover än eller ja vad man nu skall kalla henne hon har ju en del smeknamn :).
e van vid att hon vill ha första målet vid en 6 halv7.. så när skrutte åkte iväg låg jag kvar vaken för att vänta på att hon skulle vakna.. men nej då shii fick jag..
så nu har jag både hunnit duscha och dammsuga..

skall göra mig klar nu så det bara e henne och nippies sen.
sen bär det av mot shopping med min köra twin och hennes ena dotter, skall bli så skoj så skoj så..

Uppdaterar seanre ikväll om dagenshändelser..
Kram så längeimage30

Hårförlängning!

Japps det e vad jag gjort idag.. gutt och grannt blidde det..men gjorde lite ont eftersom man syr fast det..låter hemskt men det e inte såå illa..
Somnade sent i natt klockan var nog efter 1, sen upp igen vid 6 och mata skrållan sen sov man till 8 sen bar det iväg till sösdala för att göra håret grannt..

Igår var det trevligt men blidde en massa disk här..fick nästan panik ett tag, men det ordnade sig allt.
nej som det ser ut just nu så har ajg inte mera att berätta. uppdaterar nog i kväll elller något.
 
image29

Här e jag med det långa håret i en tjock fläta.. dock ej från denna gången utan från förra förlängingen!
Nu e det mycket tjockare och finare tycker jag.

Första blogginlägget

Maja skrattar

Älskar att skriva blogg och även att läsa blogg.
I detta första inlägget kommer jag berätta lite om mig Majas mamma och hennes pappa. Sen även om Maja..och varför jag skriver här..

Linda heter jag föddes i ystad år -81- är ett sommarbarn älskar värme och hatar kyla.
Växte upp i sjöbo, bodde där tills ajg var 15 då vi flyttade en bit utan för. När jag var 16 flyttade jag hemmifrån, något av det bästa jag gjort. Är väldigt pedantisk av mig och har bacill skräck som det skriker om det.
När jag bodde på Österäng och jobbade på RIA och härbärget året var 05 så träffade jag han som kom att bli Majas pappa.
Vi träffades på internet pratade nån dag sen träffades vi och allt kändes så rätt från första början.

Pappan heter Martin och e världens underbaraste.Han har bott i Sösdala hela sitt liv. Han jobbar på ElektroSandberg/E-on. Men nu bor vi i Kristianstad i en 4:a i ett mycket mörkt område!

Efter vi varit tilllsammans ett antal månader belv det 2 streck på stickan din pappa var inte hemma han var och jobbade, och dagen efter skulle vi åka till tyskland. Och jag som näst intill ALDRIG äter chips krängde i mig en påse bara så där..
När jag någon dag senare berättade det för Martin så sa han att ja det vet jag väl redan, frågade han när han visste det, när vi var i tyskland märkte jag det för då åt du chips! :)


Så och nu till lilla Maja skall dra det kortfattat här så det inte blir så lång läsning.
När vi gjorde det rutinmässiga UL i v 18 så upptäcktes det små bullor i Majas lilla mage som inte skulle vara där.
BM slog larm direkt och redan dagen efter fick vi komma till csk till en dr där.  Helge Ström hette han hur underbar som helst var han. Kollade och hade sig och skickade ner det till lund så vi 3 dagar efter fick komma tillbaka efter ett missförstånd. Och där hade dom kommit fram till att Maja hade cystnjure.. vikket kan vara ärftligt och bara komma av rena slumpen som det har gjort för oss.Kan ju berätta att jag grät näst intill varje dag över detta för ajg visste ju inte om h*n skulle över överleva eller vad som skulle hända alls.. Läste hur mcyket som helst om allt detta på internet..och naturligtvis när man är som mest sårbar tar amn åt sig allt det värsta.. så som jag gjorde.

Gjorde UL var 3 dje vecka. I v 32 var vi i Lund efter att ha blivit remiterade från csk dit. Träffade Gudmundur Gunnarsson. Som sedan remmiterade oss till köpenhamn Måndagen efter. Så vi var på csk På måndag kom till lund på torsdagen sen till köpenhamn på måndagen och på onsdagen ringer dr Gunnarsson och berättar att på fredagen den 22 dec skall lilla bebisen ut genom snitt. JISSES. 2 DAGARA till bebis kommer snacka om att vara nervös och glad ledsen ja känslan går inte att beskriva..

fredagen den 22 dec -06- kom hon iallafall 11,45. vid 14 fick jag se henne då låg hon i kuvös på neo. jag hade ont efter snitten och var trött efter narkosen.. men jisses vad allt gick över snabbt. Du var så liten och söt när du låg där men allt slangar och sladdar som var kopplade till dig..
Efter 2 dagar kom dom dära rediga mamma känslorna och gud så stor och mäktig jag kände mig jag fick en sån styrka kraft som jag aldrig haft innan, hade kunnat vända up och ner på jordklotet om det gått kändes det som.
Men ovissheten fanns där vad som skulle hända med Maja vi visste ju inte något alls vad dom skulle göra med henne. Men Maja var en kämpe hon så redig och fin och stark var hon..tror jag lade över en del av min styrka till henne.

2 veckor senare efter neo besök fick vi komma hem och det var den bästa tiden som fanns äntligen var det bara vi och inte en massa sura perrsonal som trodde dom kände vårat barn bättre än vi gjorde!
Nu kunde vi göra som vi ville, och det var skönt!

och nu framöver väntas läkar besök och undersökningar.. uppdaterar här efterhand inte bara om  sjukhusbesök utan även om annat med.

Så nu säger jag hej så länge..

RSS 2.0